1637983.jpg

Tänään on syntymäpäiväni :) Tarkoitukseni oli tehdä digestive-keksipohjainen hyydytetty kakku, mutta joku oli syönyt kaikki keksit niin, että kaapissa ei ollut kuin pari murua jäljellä. Niinpä otin idean kakkuuni Marien jäätelökakusta. Jäätelön sijaan laitoin sitten kerma-rahka-valkosuklaamousse-minttusuklaarae-liivate-sekoituksen ja laitoin koko helahoidon yöksi pakkaseen. Nyt otin sen sitten odottamaan kahviaikaa. Koristeeksi löytyi neljä mansikkaa, kesän ensimmäiset oman maan (lue:kasvihuoneen) mansikat :D sekä muutama alppiruusun kukka.

Jäätelökakkuun verrattuna tämä versio on siitä parempi, että se ei sula käsiin siten kuin jäätelö.

1640736.jpg

Edit: Lisäsin vielä kuvan kakusta, kun siitä oli otettu ensimmäinen (?!) pala. Näkyy tuo hyydytetty versio paremmin :) Päällähän on siis suklaakuorrute. Ja vuokana oli Tupperwaren silikonivuoka.

Käytin kakkuun

130 gr valkoista suklaata + 1 rkl öljyä

Sulatin suklaan mikrossa ja lisäsin siihen öljyn. Lisäksi voitelin silikonivuoan kevyesti öljyllä. Sitten vuorasin vuoan suklaa-öljyseoksella ja vein pakkaseen kovettumaan.

Liivateseokseen tuli

1 pss valkosuklaanougat-moussejauhetta + 1 dl maitoa => vaahdotettuna

1 prk Flora Vispiä + 2 rkl tomusokeria => vaahdotettuna

1 prk maitorahkaa

6-7 liivatelehteä desiin persikkalientä sekoitettuna

1 pss minttusuklaapalloja paloiteltuna

loraus kinuskikastiketta ;o)

Nämä sitten sekoitettu keskenään ja laitettu vuokaan. Annoin kakun ensin hyytyä kolmisen tuntia jääkaapissa ja nostin sen sitten yöksi pakkaseen. Aamulla otin kakun ja kumosin sen tarjoiluvadille ja annoin pehmitä jääkaapissa noin 4 tuntia ennen tarjoilua ja oli aivan sopivasti kerennyt sisältäkin sulamaan. Ja oli muuten sitten hyvää ;o)