Ystävälle piti nopsaan kehitellä jotain päiväkahvi-tarjottavaa ja tein banaani-persikka-suklaamousse-täytteisen ruiskääretortun, jonka sitten leikkasin annospaloiksi ja koristelin kerma-banaanirahka-pursotuksin ja suklaamuotilla tehdyillä suklaisilla koristeilla.

Ruiskääretorttuun tuli

4 munaa

1½ dl sokeria

½ dl vehnäjauhoja

1½ dl ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta.

Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi, lisätään keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti puuhaarukalla sekoitellen. Kaadetaan leivinpaperilla peitellylle ja öljyllä voidellulle uunipellille. Paistetaan 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumotaan paistettu pohja sokeroidulle puhtaalle leivinpaperille ja annetaan jäähtyä. Täyte levitetään jäähtyneen pohjan päälle ja kääritään rullalle.

Tämän leivoskuvan mukana lähtee hyvän ystäväpäivän toivotukset teille kaikille blogi-ystävilleni, kiitos, että olette olemassa  

Monista eri syistä johtuen oma bloggaaminen on pakostikin viimeaikoina vähentynyt, mutta on ihana tietää, että te olette siellä jossakin ja kun voimavarat taas antavat myöten, niin varmasti täälläkin taas blogataan ja vieraillaan teidän blogeissa ahkerammin.