Näiden joutsenten vartalot pursottelin tallaisella tyllalla ja pään + kaulan s:n malliseksi tällaisella. Kun joutsenet oli paistettu ja jäähtyneet, halkaisin vartalon ja jaoin yläosan kahteen osaan siiviksi. Täytteen ja kaulan laiton jälkeen asettelin siivet paikoilleen.

Tuulihattujen ohje:

2,5 dl vettä

100 gr voita

2 dl vehnäjauhoja

3 munaa

Vesi ja rasva keitetään kattilassa. Kattila nostetaan levyltä ja sekoitetaan jauhot nopeaan joukkoon. Sekoita niin kauan, jotta taikina irtoaa kattilan reunoilta. Tämän jälkeen taikina voi hetken jäähtyä ja levätä, jonka jälkeen lisätään munat yksitellen ja voimakkaasti taikinaa vatkaten.

Taikinasta pursotellaan halutun mallisia tuulihattuja leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tuulihatut turpoavat uunissa, joten kunnon välit kannattaa jättää. Paistetaan 200-225 asteessa 20-25 minuuttia ja uunin luukkua ei sitten mennä aukomaan tai tuloksena on pannukakkuja...

Täytteeksi laitoin mansikoita ja mansikkahyydykejauheella terästettyä kermarahkaseosta.