Olen urakoinut porkkanat maasta, niitä tuli aivan hillitön määrä. 20 ämpärillistä!! Viimepäivät onkin sitten tehty porkkanasosetta pakkaseen, sieltä sitä on kätevä ottaa niin porkkanalaatikoihin, sämpylöihin kuin muihinkin leivonnaisiin.
Näihin muffinsseihin laitoin porkkanasoseen lisäksi omppua. Mukava makuyhdistelmä!
2 omenaa pieniksi paloiksi paloiteltuna
2½ dl porkkanasosetta
1 dl maitoa
150 gr voisulaa
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Voisula ja sokerit sekoitetaan, lisätään munat. Leivinjauhe sekoitetaan vehnäjauhoihin ja lisätään siivilän läpi taikinaan. Lopuksi lisätään maito, omenapalat ja porkkanasose. Sekoitetaan taikina tasaiseksi, mutta ei vaivata.
Jaetaan taikina muffinivuokiin, paistetaan 200 asteessa noin 20 minuuttia. Nämä muffinit eivät ole kovin rasvaisia ja onnistuivat hienosti, vaikka paistoin kokeeksi ihan näissä paperivuoissa. Tai sitten nää vuoat kestävät paremmin myös rasvaa. Kuva oli pakko ottaa ulkona, kun tuossa meidän hevoskastanjassa on niin upea ruska. Piti saada sekin ikuistettua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.