1251221037_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tänä vuonna saimme pitkästä aikaa oikein kunnon mustikkasadon ja uunissamme on valmistunut koemielessä monenlaisia piirakoita. Tämä piirakka nousi ykköseksi koko perheen mielestä, niinpä muita ei sitten enää tehtykään Hymy Ohjeen olen joskus tyttösenä vihkooni raapustellut, alkuperästä en sen tarkemmin tiedä.

Ohjeesta tulee uunipellillinen

1,5 dl juoksevaa margariinia

2 dl sokeria

4 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinj.

4 tl vaniljasokeria

1,5 dl maitoa

n.  300 gr mustikoita ja vadelmia

Sokeri ja rasva sekoitetaan, lisätään munat hyvin vatkaten. Keskenään sekoitetut kuivat aineet lisätään vuorotellen maidon kanssa. Sekoitetaan tasaiseksi, mutta ei vaivata, ettei piirakasta tule sitkeää. Seos levitellään uunipellille, joka on vuorattu leivinpaperilla ja voideltu kevyesti kasvisöljyllä. Marjat ripotellaan päälle. Jos haluaa, voi marjojen määrää lisätäkin, meillä väki tykkää tällaisesta, jossa piirakkataikinaa näkyy marjojen välistä.

Paistetaan 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kypsän piirakan päälle voi ennen tarjoilua sihdata tomusokeria.