Lapset olivat koulussa saaneet Runebergin torttuja ja valittivat, ettei ne maistuneet ollenkaan hyville. Luulenpa, että karvasmantelin maku oli se, mistä eivät pitäneet. En näet tykkää siitä itsekään, niinpä meidän versiossa ei karvasmantelia ole.

Tästä annoksesta tuli 12 isoa torttua.  (Iloleipurien silikonisissa muffinivuoissa paistettu, Confetin sivuilta katsoin, jotta valmistajalla on näköjään ihan oikeita Runebergin torttu- vuokiakin, mutta samaltahan nämä maistuvat näinkin)

200 gr voita

1,5 dl sokeria

1 rkl siirappia

2 munaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1,5 dl mantelijauhetta

1 dl murskattuja digestive-keksejä

½ tl inkivääriä

1 tl kardemummaa

Koristeluun hilloa tai marmeladia

tomusokeri-vesikuorrute

 

Rasva ja sokeri vaahdotetaan. Kananmunat lisätään yksitellen hyvin sekoittaen. Kuivat aineet (eli kaikki loput) sekoitetaan hyvin keskenään ja lisätään taikinaan. Sekoitetaan tasaiseksi ja lusikoidaan vuokiin.

Paistetaan 200 asteessa n. 15 minuuttia. Jäähtyneiden torttujen päälle koverretaan pieni kolo, johon hilloa lusikoidaan. Kaiverruksesta syntyneet tähteet kannattaa syödä heti, etteivät pahene. Tomusokeri-vesikuorrutteella viimeistellään Runebergit juhla-asuun.