Maalausurakka ulkona tältä vuodelta ohi ja sen kunniaksi meillä syödään kohta tällaisia syksyn sävyisiä leivoksia. Pohjana leivoksissa on neljän munan sokerikakku, jossa hiukan makua antamassa ruis- ja perunajauhot.

4 munaa

1,5 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

0,5 dl ruisjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sokeri ja munat vaahdotetaan. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään siivilän läpi varovasti sekoittaen. Taikina kaadetaan leivinpaperin päälle uunipellille. Paistetaan noin 7 minuuttia 225 asteessa.

Annetaan levyn jäähtyä ja halkaistaan se kahteen osaan. Levyjen päälle levitetään mansikka-vadelma-hilloa. Hillon annetaan imeytyä levyihin viileässä, sillävälin valmistetaan leivoksien täyte.

Täyte:

5 dl Flora Vispiä + 3 rkl mansikkatomusokeria

1 dl Turkkilaista partaäijä jogurttia

100 gr valkosuklaata sulatettuna

250 gr rahkaa

1 dl mansikkahyydykejauhetta 1,25 dl vettä sekoitettuna

 

Vatkataan Flora Vispi vaahdoksi, maustetaan tomusokerilla. Lisätään jogurtti, sula valkosuklaa, rahka ja hyydykejauhe-vesi-seos. Sekoitetaan tasaiseksi. Täyte levitetään toiselle pohjalevylle ja käännetään sitten toinen levy (hillopuoli alaspäin) leivosten yläosaksi. Annetaan leivosten hyytyä viileässä muutaman tunnin tai vaikkapa yön yli. Kunnolla hyytyneet levyt on helpompi leikata annospaloiksi.

Leikatut leivokset voidellaan pinnalta omppu-pihlajanmarjasoseella. Koristellaan ohueksi kaulitulla marsipaanilla, pihlajanmarjoina on näissä punaiset hedelmä- irtokarkit ja lehtinä oikeat pihlajan syksyiset lehdet.

( Laitan nämä leivokset Namihiiren syksyiseen kisailuun.)