Karviais-porkkanahillo kuuluu lapsuuteni syksyihin. Hillo on raikkaan makuista, porkkana pehmentää sopivasti karviaisten kirpeyttä.
Karviaiset (varsinkin ne vihreät) alkoivat uhkaavasti vähetä puskista, niinpä pienen satsin kiirehdin tekemään, etten jäisi vallan ilman. Vihreitä karviaisia en enää löytänyt, niinpä poimimme punaisia.
1 ½ litraa karviaisia, mielellään niitä vihreitä (miedompia, hillosta tulee oranssisempi ja porkkanan väri pääsee oikeuksiinsa)
750 gr porkkanoita
½ dl vettä
750 gr hillosokeria
Ja sitten jonkinlaista teko-ohjetta...
Poimi karviaiset, perkaa ja huuhdo ne...
Hae porkkanat maalta...
Ja pese, kuori ja raasta ne...
Laita ainekset kattilaan, lisää vesi ja keittele noin tunnin ajan välillä hämmentäen. Marjoista alkaa hyvin pian tulemaan lisää nestettä, siksi tuota vettä on noin vähän.
Soseuta ainekset sauvasekoittimella kattilassa. Lisää hillosokeri ja keitä n. 10 minuuttia.
Purkita puhtaisiin kuumiin purkkeihin ja sulje keitetyillä kansilla. Jäähdytä ja säilytä kylmässä. Herkuttele puuron, lettujen, jäätelön kera. Tai vaikkapa kakun täytteenä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.