1856561.jpg

Karviais-porkkanahillo kuuluu lapsuuteni syksyihin. Hillo on raikkaan makuista, porkkana pehmentää sopivasti karviaisten kirpeyttä.

Karviaiset (varsinkin ne vihreät) alkoivat uhkaavasti vähetä puskista, niinpä pienen satsin kiirehdin tekemään, etten jäisi vallan ilman. Vihreitä karviaisia en enää löytänyt, niinpä poimimme punaisia.

1 ½ litraa karviaisia, mielellään niitä vihreitä (miedompia, hillosta tulee oranssisempi ja porkkanan väri pääsee oikeuksiinsa)

750 gr porkkanoita

½ dl vettä

750 gr hillosokeria

Ja sitten jonkinlaista teko-ohjetta...

1856558.jpg 

Poimi karviaiset, perkaa ja huuhdo ne...

Hae porkkanat maalta...

1856560.jpg

Ja pese, kuori ja raasta ne...

1856563.jpg

Laita ainekset kattilaan, lisää vesi ja keittele noin tunnin ajan välillä hämmentäen. Marjoista alkaa hyvin pian tulemaan lisää nestettä, siksi tuota vettä on noin vähän.

Soseuta ainekset sauvasekoittimella kattilassa. Lisää hillosokeri ja keitä n. 10 minuuttia.

Purkita puhtaisiin kuumiin purkkeihin ja sulje keitetyillä kansilla. Jäähdytä ja säilytä kylmässä. Herkuttele puuron, lettujen, jäätelön kera. Tai vaikkapa kakun täytteenä.