Sain nimipäiväkseni harvinaisia vieraita ja kuinkas ollakaan, pakastimesta ei tähän hätään tietenkään löytynyt muuta kuin "ei-oota". Tämä äidiltäni peritty ehkä maailman parhain mansikkatorttu-ohje pelasti kuitenkin meidät pulasta, torttu on nopea valmistaa ja maku loistava. Omalta mansikkamaaltamme löysimme muutaman mansikankin, joten "juhlat" oli pelastettu ;o)
Annoksesta tulee yksi torttu. Ainekset sekoitetaan tasaiseksi ja taputellaan voideltuun ja korppujauhotettuun piirakkavuokaan. Paistetaan noin ½ tuntia 200 asteisessa uunissa. Piirakan päälle kesän ensimmäiset oman maan mansikat ja paljon kermavaahtoa :o) Maku vain paranee, jos torttu ehtisi hiukan vetäytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.
150gr pehmeää voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.