Uusimmassa ruoka-Pirkka lehtisessä oli tällaisia toskapullia, joiden täytteenä ei kylläkään ollut vaniljakastiketta vaan appelsiinimarmelaadia, mutta koska meillä sattui kaapista löytymään vaniljakiisseliin ainekset, niin tein siitä täytteen. Tarvinneeko sanoa, että tuli kyllä sitten hyviä.

Pullataikina on aivan peruspullataikina, joten en sen ohjetta ala edes näpyttelemään. Sehän nyt löytyy jokaisesta jauhopussin kyljestä. Taikinasta kaulitaan kaksi n. 30x40 levyä, joiden päälle vaniljakiisseli levitetään. Ripottelin päälle hiukan kanelia ja sokeria.

Sitten kääritään rullaksi ja leikataan n. 3 cm:n viipaleita, jotka voi halutessaan laittaa muffinivuokiin. Paistoin osan ilman vuokia eikä kuorrute valunut yhtään pellille. Muffinivuokiin laitettaessa ei voitelua tarvita, mutta ilman vuokia paistettaessa voitelu mehevöittää kyllä pullien ulkonäköä.

Kuorrute on ihan samanlaista kuin toscapiirakoissa. Tässä Pirkan ohjeessa oli 200 gr mantelilastuja, mutta en laittanut kuin yhden ja siitäkin tuli aivan riittävästi. Jauholusikalliset olivat kukkuraiset, ehkä täyte siksi pysyikin niin hyvin päällä.

Eli 100 gr mantelilastuja

100gr voita

1,5 dl sokeria

4 rkl maitoa

2 rkl vehnäjauhoja

Ainekset sekoitetaan kattilassa ja kiehautetaan. Kierrepullia paistetaan ensin uunissa 225 asteessa noin viisi minuuttia, sitten lusikoidaan kuorrute pullien päälle ja paistetaan vielä kymmenisen minuuttia.